Menu
Generic filters
Exact matches only

Φακοσαλάτα με ντρέσινγκ από πάστα ελιάς!

Στο σημερινό άρθρο θα σου μάθω να φτιάχνεις αυτήν την τόσο απλή, αλλά πεντανόστιμη σαλάτα! Για να την κάνεις χορτοφαγική σου προτείνω να βάλεις το αγαπημένο σου όσπριο και για να την νοστιμίσεις σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτό το ιδιαίτερο ντρέσινγκ με πάστα ελιάς. Πριν προχωρήσουμε στην συνταγή, πάμε να σου δώσω κάποιες εναλλακτικές σχετικά με την επιλογή του οσπρίου!

Προκειμένου η σαλάτα σου να γίνει vegetarian/vegan, αλλά παράλληλα να μπορέσει να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα, θα χρειαστεί να προσθέσεις πέρα από τα λαχανικά που θα επιλέξεις… και κάποιο όσπριο για να προσλάβεις έτσι και πρωτεΐνη. Τι καλύτερο λοιπόν από το να επιλέξεις παραδοσιακά προϊόντα τοπικών παραγωγών, βραβευμένα για την ποιότητά τους, από τη σειρά «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη». Για τη συνταγή μας ταιριάζουν τα παρακάτω: · Φακές Φαρσάλων – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ · Φακές Ψιλές Κοζάνης – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ · Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ · Ρεβύθια Λάρισας – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ · Φασόλια Γίγαντες Έγχρωμα Μακεδονίας – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Η συγκεκριμένη σειρά προϊόντων της ΑΒ , είναι από τις αγαπημένες μου, καθώς έτσι, βάζεις κάθε γωνιά της Ελλάδας στο σπίτι σου και εκλεκτές γεύσεις στο τραπέζι σου… υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική παραγωγή! !

Συνταγή για φακοσαλάτα με ντρέσινγκ από βιολογική πάστα ελιάς

Υλικά για σαλάτα 2 ατόμων · 100g Φακές Φαρσάλων – ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ βρασμένες (μια φορά την εβδομάδα βράζω ένα ολόκληρο πακέτο και το κατανέμω σε διάφορες συνταγές για τις επόμενες 4 μέρες. Αυτή η σαλάτα είναι μια από αυτές τις συνταγές)

· 150g baby σπανάκι

· 15g κρουτόν (προσωπικά έβαλα σπιτικά, που φτιάχνω με ψωμί έτοιμο να χαλάσει, ελαιόλαδο και από μπαχαρικά: ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι σε σκόνη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι)

· 40g λευκό νηστίσιμο τυρί (τύπου φέτα)

· 3-4 λιαστές ντομάτες

· 45g πιπεριά Φλωρίνης

· 35g αμύγδαλα

Υλικά για το Ντρέσινγκ · 20g βιολογική πάστα ελιάς Nature’s Promise

· 10ml ελαιόλαδο για το ανακάτεμα (μπορείτε φυσικά στη σαλάτα να βάλετε περισσότερο σε περίπτωση που το επιθυμείτε)

· 30g μαγιονέζα

· 1ml μηλόξυδο

· 6ml σιρόπι αγαύης

· 2g μουστάρδα

· 15ml κρύο νερό

· Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Προετοιμασία

1. Ξεκινάμε βράζοντας την επιθυμητή ποσότητα φακών μέχρι να μαλακώσουν. Σημαντικό εδώ είναι να προσέξουμε να μην «παρα-μαλακώσουν» όπως μπορεί να κάναμε σε μια σούπα φακών, μιας και θα τις χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτα.

2. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας πλένοντας το baby σπανάκι, κόβοντας σε λωρίδες τις λιαστές ντομάτες και σε κυβάκια την πιπεριά.

3. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

4. Παράλληλα, προετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Αφού βράσουν οι φακές, τις βάζουμε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν ή περιμένουμε να κρυώσουν από μόνες τους και τις προσθέτουμε στην σαλάτα.

6. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις φακές στη σαλάτα, τα αμύγδαλα, τα κρουτόν και το φυτικό τυρί, αφού το τρίψουμε

7. Τέλος, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο σε περίπτωση που χρειάζεται, ανακατεύουμε εάν το επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Όπως θα είδατε, λοιπόν, από την παραπάνω συνταγή, η συγκεκριμένη σαλάτα είναι ναι μεν εύκολη, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερη! Επίσης, με το σωστό στήσιμο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο πιάτο… είτε την επιλέξετε για ένα χαλαρό δείπνο στο σπίτι, είτε θελήσετε να την φτιάξετε για ένα πιο «κυριλέ» δείπνο με καλεσμένους/ες στο σπίτι.

Bookmarks

Μαζί #allazoumesinithies και επιλέγουμε να φτιάξουμε plant based σαλάτα, με φακές «η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» για πρωτεΐνη και ντρέσινγκ με βιολογική πάστα ελιάς Nature’s Promise για νοστιμιά!