Όχι μόνο για μαρμελάδες
Ήρθε επιτέλους η εποχή τους και οι δύο αγαπημένες ποικιλίες είναι τα τροφαντά, ζουμερά και πολύ αρωματικά Μπεμπέκου και τα συναρπαστικά αρωματικά και γλυκά, μικρότερα σε μέγεθος, Διαμαντοπούλου – λέγεται πως αυτή είναι η πιο νόστιμη ποικιλία στον κόσμο. Τα ελληνικά βερίκοκα είναι ασύγκριτα σε γεύση και άρωμα και στα ΑΒ έρχονται από καλλιέργειες επιλεγμένων παραγωγών της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Χαλκιδικής, της Ημαθίας και της Πέλλας, που φημίζονται για τα βερίκοκά τους. Χίλιες δυο νοστιμιές θα φτιάξουμε με βερίκοκα, με βασίλισσα όλων τη μαρμελάδα. Με το αμυγδαλάκι στο εσωτερικό των κουκουτσιών τους φτιάχνουμε υπέροχο λικέρ με έντονο άρωμα πικραμύγδαλο. Η πούλπα τους είναι θαυμάσια σε καλοκαιρινά κέικ και τάρτες, αλλά και στη μαγειρική δεν υστερούν: δοκιμάστε τα ψητά στον φούρνο με μια πικάντικη γέμιση κιμά και δεν θα χάσετε!