Τα πολυμορφικά του καλοκαιριού
Ήδη από τα μέσα της άνοιξης κάνουν την εμφάνισή τους τα κολοκυθάκια με την αφράτη σάρκα, τη γλύκα τους και τις αμέτρητες αγαπημένες συνταγές που τα συνοδεύουν. Τρώγονται με ό,τι τρόπο φανταστείτε. Ωμά, για παράδειγμα, τριμμένα ή σε λεπτότατες φέτες, ραντισμένες με λάδι και λεμόνι, γίνονται μια ελαφριά και δροσερή σαλάτα. Τα αγαπάμε τηγανητά, σκέτα ή με τραγανό κουρκούτι, τα κάνουμε τουρλού, μπριάμ, γεμιστά με ρύζι ή αβγοκομμένα με γέμιση κιμά, τα κάνουμε λαδερά και κοκκινιστά. Μπαίνουν σε πιλάφια, μακαρονάδες και ριζότα, συνήθως παρέα με λεμόνι και φέτα, με τα οποία ταιριάζουν γάντι, μπαίνουν σε αλμυρά κέικ με φρέσκα μυρωδικά και λευκά τυριά, ενώ γίνονται και κολοκυθοκεφτέδες, ένας αγαπημένος και εύκολος μεζές. Τρυφερά, γλυκά και ολόφρεσκα κολοκυθάκια από την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Θεσσαλονίκη, την Εύβοια και την Αττική βρίσκουμε σε όλα τα οπωροπωλεία των ΑΒ.