Νοστιμιά στο κόκκινο
Ολοι τα ξερουμε ως σαλάτα που την έχουμε αρτύσει με μπόλικο λαδάκι, ξίδι και σκόρδο. Τα φύλλα τους συνήθως βράζονται ξεχωριστά από τους βολβούς, αλλά και τα δύο είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό μας, καθώς περιέχουν κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, βιταμίνες, υδατάνθρακες, αλλά και πρωτεΐνες. Στα ΑΒ έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια, καθώς και τις περιοχές του Μαραθώνα και των Μεγάρων. Χάρη στο κόκκινο χρώμα και στη γλυκιά τους γεύση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στη ζαχαροπλαστική, κυρίως σε κέικ.