Μήλα Στάρκιν

Τέλεια σε όψη και γεύση


Αυτή η ποικιλία με την κόκκινη και λαμπερή φλούδα και τη ζουμερή σάρκα είναι η πιο διαδεδομένη και πιο αγαπητή σε όλη την Ελλάδα. Τέτοια θαυμάσια μήλα από την Αγιά Λάρισας, το Βέρμιο και τους Πύργους Κοζάνης και το Πήλιο βρίσκουμε ήδη από τις αρχές φθινοπώρου σε όλα τα οπωροπωλεία της ΑΒ. Σνακ και κολατσιό από μόνα τους, είναι παράλληλα και η πρώτη ύλη για ένα πλήθος από μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες. Για τις μηλόπιτες δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο, αφού εκεί τα στάρκιν κυριαρχούν με τη νοστιμιά και την υπέροχη γεύση τους. Οι κομπόστες μήλου μάς χαρίζουν δροσιά και νοστιμάδα και τα αναποδογυρισμένα κέικ με μια μελωμένη στρώση μήλων στην επιφάνεια είναι σκέτος πειρασμός. Ψήνονται θαυμάσια μαζί με πατάτες στον φούρνο, μπαίνουν σε πλούσιες σαλάτες, αλλά γίνονται και διακριτικό μα χαρακτηριστικό υλικό σε μείγματα γέμισης για πουλερικά στον φούρνο. Κι αν όλα αυτά φαίνονται περιττά, μερικές στρογγυλές φέτες μήλου, περιχυμένες με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και πασπαλισμένες με κανέλα, είναι μια νοστιμιά στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Διαβαστε επισησ