Σαλάτες, σούπες και ντολμάδες
Πλουσιο σε βιταμίνες C και Κ, τρώγεται είτε ωμό σε σαλάτες είτε μαγειρευτό, με πιο δημοφιλές παράδειγμα στη δική μας κουζίνα τους λαχανοντολμάδες. Το συναντάμε όμως και σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο.
Φτάνουν ολόφρεσκα στα ΑΒ από την Εύβοια, την Αρκαδία, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Μαραθώνα. Είναι από τα πιο ανθεκτικά λαχανικά, που σημαίνει ότι μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο αρκετές μέρες. Καθαρίζεται εύκολα, γεγονός που το κάνει εύχρηστο καθημερινά.