Menu
Generic filters
Exact matches only

Bαλεριάνα


Τη βαλεριάνα τη γνωρίζουμε για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες και ακούγεται περίεργο να την τρώμε ωμη σε σαλάτα. Όμως η βαλεριάνα που βάζουμε στην σαλάτα είναι άλλο φυτό. Έχει βέβαια επικρατήσει να τη ονομάζουμε έτσι αντί για βαλεριανέλλα (valerianella locusta). H απαλή γλύκα των τρυφερών φύλλων της ισορροπεί τις πικρές νότες σαλατικών όπως το ραπανάκι, η άγρια ρόκα, το ραντίσιο, το σικόρε, οι πιπεριές και τα καρότα, ενώ μπαίνουν επίσης σε παπατοσαλάτες και ομελέτες. Καλλιεργείται σε Λάρισα, Λεχαινά, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Βοιωτία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Bookmarks

Η βαλεριάνα, ισορροπεί τις πικρές νότες σαλατικών, με την απαλή γλύκα των τρυγερών φύλλων της