Menu
Generic filters
Exact matches only

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: #allazoumesinithies για ένα καλύτερο, πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο

Στις 8 Μαρτίου we #ChooseToChallenge

Όποιος κι αν είσαι, για ό,τι θέλεις να είσαι, καθημερινά προσπαθείς να αλλάξεις τις συνήθειές σου έτσι που να είναι ο τρόπος ζωής σου πιο φιλικός προς το περιβάλλον. Όλα όσα κάνεις κι όλα όσα επιλέγεις, δεν είναι καθόλου ασήμαντα. Αντιθέτως, έχουν πολύ μεγάλη σημασία, αφού όλα τα “μικρά” αποτελούν μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Εμείς το γνωρίζουμε καλά αυτό, γι’ αυτό κάθε μήνα σου γράφουμε άρθρα όπου μοιραζόμαστε μαζί σου χρήσιμες και ρεαλιστικές ιδέες για να ζεις όσο πιο οικολογικά γίνεται. Ιδέες που ελπίζουμε να σε εμπνεύσουν και να μπορείς να κάνεις πράξη, όπως προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς στις δικές μας ζωές.

Ο σεβασμός προς τη φύση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Όταν λέμε όμως φύση, δεν εννοούμε μόνο τη γη, το κλίμα, τα ζώα. Εννοούμε και τον ίδιο τον άνθρωπο και ουσιαστικά μιλάμε για μία δίκαιη και ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ανεξαρτήτως φύλου.

 

Άννα Χαλικιά: Ένας καλύτερος κόσμος για όλες

Φέτος, όπως κάθε χρονιά στις 8 Μαρτίου, γιορτάζω την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιατί θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου η ισότητα των φύλων -σε όλους τους τομείς και παντού- είναι καθιερωμένη αρχή, όχι πολυτέλεια. Σε έναν κόσμο που καταργεί τα καταστροφικά στερεότυπα και τις διακρίσεις και που δίνει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην πολιτική, οικονομική και δημόσια ζωή σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, γεωγραφικής καταγωγής ή οικονομικού/κοινωνικού στάτους. Σε έναν κόσμο όπου να μπορείς να εργαστείς με απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπό σου.

Έχω την τύχη να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον με πολλές σπουδαίες γυναίκες. Δυναμικές, εργατικές, ευαίσθητες, πανέξυπνες, γυναίκες στις οποίες μπορώ να βασιστώ. Γυναίκες που καθημερινά με εμπνέουν να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη, τόσο ώστε να νιώθουν κι αυτές ότι μπορούν να βασιστούν σε εμένα. Και έτσι έχουμε δημιουργήσει έναν εργασιακό μικρόκοσμο όπου κυριαρχεί ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση, γιατί πώς αλλιώς θα υπάρξει η δημιουργία χωρίς αυτά; Και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να ανοίγουμε αυτόν μας τον μικρόκοσμο, θεσπίζοντας συνεργασίες με εταιρείες και brands που ταιριάζουν σε αυτό το αξιακό μας σύστημα. Γιατί προσπαθούμε μέσω της δουλειάς μας -με έμμεσους αλλά και πιο άμεσους τρόπους- να προβάλλουμε τις αξίες που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικές.

Φέτος, λοιπόν, στις 8 Μαρτίου, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης και μιας εποχής που όλα είναι λίγο-πολύ αβέβαια, I #ChooseToChallenge γιατί είμαι βέβαιη ότι παρά τις αντιξοότητες, μπορούμε και οφείλουμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, κάνοντάς τον καλύτερο. Για όλες.

 

Madame Ginger: Η επιχειρηματικότητα του μέλλοντος δεν έχει φύλο

Είχα την τύχη, από τις πρώτες κιόλας μέρες μου στον επαγγελματικό στίβο, να συνεργαστώ με πολλές γυναίκες. Γυναίκες που με ενέπνευσαν, που με ενδυνάμωσαν, που με έμαθαν να διεκδικώ, γυναίκες που με έκαναν την επαγγελματία που είμαι σήμερα. Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας. Ανοίγοντας τη δική σου εταιρεία, έρχονται οι υποχρεώσεις και τα άγχη που έχουν όλοι, αλλά έρχεται μαζί και η μόνιμη αγωνία και προσπάθεια να αποδείξεις ότι “μπορείς”, ότι το’ χεις, ότι θα τα καταφέρεις και ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το φύλο στην επιτυχία ή την αποτυχία σου.

Ονειρεύομαι τη μέρα που δεν θα χρειάζεται πια να μιλάμε για γυναικεία επιχειρηματικότητα, για ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον, για ίσες αμοιβές και ασφάλεια στην εργασία. Θέλω να ξυπνήσω σε έναν κόσμο όπου θα θεωρούμε όλα τα παραπάνω δεδομένα και δεν θα χρειάζεται καμία γυναίκα να τα διεκδικήσει ή απαιτήσει.

Ι #ChooseToChallenge. Επιλέγω να μας προκαλώ καθημερινά, να δημιουργήσουμε τους εργασιακούς χώρους εκείνους στους οποίους θα θέλαμε να δουλεύουμε εμείς, οι φίλες μας, οι κόρες μας. Μας προκαλώ να βλέπουμε απέναντί μας ανθρώπους και συνεργάτες, όχι άντρες και γυναίκες. Αποφασίζω να έχω ανοιχτό μυαλό, χωρίς στερεότυπα και διακρίσεις. Εμπνέομαι από άντρες και γυναίκες γύρω μου και μας προκαλώ να εμπνεύσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την επόμενη γενιά των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, για ένα ισότιμο εργασιακό περιβάλλον.

I #ChooseToChallenge ένα επιχειρηματικό μέλλον ισότιμο και δίκαιο. Μια επιχειρηματικότητα χωρίς φύλο, για όλους.

Bookmarks