Υλικά
Για τη ζύμη
- 8 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο,μαλακωμένο + 8 κ.σ. βούτυρο καρύδας, μαλακωμένο
- 200 γρ. τυρί ρικότα
- 2 φλ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
Για τη συναρμολόγηση
- 1/2 φλ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, χωρίς ζάχαρη
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- αλεύρι καρύδας
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο μαζί με τη ρικότα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και φτιάχνουμε δύο μπάλες. Τυλίγουμε την καθεμία με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο από 2 ώρες μέχρι ένα βράδυ, έως ότου σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη μία μπάλα της ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο (περίπου 30 x 22 εκ.) πάχους περίπου 3 χλστ. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε τετράγωνο, κάνουμε τέσσερα κοψίματα, ένα σε κάθε γωνία, που να φτάνει μέχρι το 1/2 της απόστασης από το κέντρο της ζύμης.
- Βάζουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Διπλώνουμε τις πλευρές τη μία πάνω από την άλλη, σε σχήμα ανεμόμυλου, καλύπτοντας τη μαρμελάδα. Με το χτυπημένο αβγό αλείφουμε ελαφρώς τις γωνίες της ζύμης και πιέζουμε ελαφρά, για να σφραγίσουμε τις γωνίες μαζί, στο κέντρο.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετώντας τα σε απόσταση 2,5 εκ. μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο μισό της ζύμης. Αλείφουμε ελαφρά τις κορυφές των μπισκότων με το χτυπημένο αβγό και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Τα πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι καρύδας και σερβίρουμε.