Τι θα φάμε την πρώτη μέρα στο σχολείο; Vegan μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο!

Επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο, επιστρέφει και ο πονοκέφαλος των μαμάδων για το κολατσιό των παιδιών. Εμείς, όμως, σου βρήκαμε την λύση!

Λίγο γρήγορα δεν μας ήρθε ο Σεπτέμβριος φέτος; Ξεκινούν όλες οι δουλειές της αναδιοργάνωσης μετά τη χαλαρότητα των διακοπών και πέφτουμε όλοι κατευθείαν στα βαθιά. Μη νοιάζεσαι, όμως! Όσο εσύ ασχολείσαι να μαζεύεις τις κασετίνες και τα τετράδια για το καμάρι σου, εμείς εδώ στο #allazoumesinithies, σου συλλέγουμε ιδέες για το κολατσιό που θα του ετοιμάζεις.

Είναι σίγουρα μια σημαντική καθημερινή έγνοια το κολατσιό. Κατά την γνώμη μου, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένας τρόπος πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων και όχι απλά κάτι για να κόψει την πείνα του παιδιού. Όλοι μας αναζητούμε γρήγορες και εύκολες λύσεις, αλλά η ποιότητα είναι αυτή που έχει σημασία εδώ, ιδίως εφόσον έχει να κάνει με το παιδί μας.

Οπότε, μαζί με τις υπόλοιπες ιδέες που σου έχουμε προτείνει κατά καιρούς, όπως παστέλι, μπάρες δημητριακών κ.α., σήμερα φτιάχνουμε αυτή την vegan μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο.

Η βάση της είναι από τριμμένα μπισκότα κανέλας Ντουρουντούς, χυμό από τα μήλα που θα στύψεις και μπανάνα, ενώ η υπόλοιπη φτιάχνεται με τριμμένο και στυμμένο μήλο, καρύδια και κανέλα. Για έξτρα γεύση και θρεπτικά συστατικά, σου προτείνουμε, αν δεν ακολουθείς vegan διατροφή, να χρησιμοποιήσεις και τις βιολογικές μπάρες πρωτεΐνης BITE ME!, τα οποία μπορείς να βρεις στο τμήμα Αρμονία. Αν και είναι ένα υπέροχο σνακ από μόνες τους, μπορείς να τρίψεις 2 μπάρες και να πασπαλίσεις με αυτές την μηλόπιτα, σαν κράμπλ. Προσθέτουν αυτό το κάτι, ξέρεις…

Vegan Μηλόπιτα, χωρίς ψήσιμο

Μερίδες:  9

Υλικά:

για τη βάση:

  • 240γρ μπισκότα κανέλας Bio Ντουρουντούς
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 2 κουταλιές χυμό μήλου, ή, νερό

για την γέμιση:

  • 9 μήλα γκόλντεν, καθαρισμένα (περίπου 1500γρ)
  • 140γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, ή, την αντίστοιχη ποσότητα σε στέβια
  • το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 βιολογικές μπάρες BITE ME! με αμύγδαλα και μέλι, θρυμματισμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι-σήτα, ή ακόμα καλύτερα σε ένα τουλπάνι. Τα στύβουμε καλά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Κρατάμε τον χυμό τους για την βάση της μηλόπιτας (τον υπόλοιπο μπορούμε να τον πιούμε!).
  2. Όσο τα μήλα στραγγίζουν, φτιάχνουμε τη βάση αλέθοντας τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ. Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μούλτι και την ρίχνουμε και αυτή στο μπωλ μαζί με τον χυμό μήλου. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  3. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 24×24 με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το μείγμα εκεί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  4. Αναμειγνύουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην βάση.
  5. Αν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε τη μηλόπιτα με τις θρυμματισμένες μπάρες.
  6. Αφήνουμε τη μηλόπιτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook

Διαβαστε επισησ

Τα σχολεία ξεκίνησαν και τα ταπεράκια γεμίζουν με εύκολα, νόστιμα & υγιεινά σνακ

Τι θα πάρουμε μαζί μας στο σχολείο; Συγκεντρώσαμε ιδέες για υγιεινά και νόστιμα σνακ που δίνουν ενέργεια και συμπληρώνουν ποιοτικά τα κυρίως γεύματα.

Mία σούπερ συνταγή για το κολατσιό στο σχολείο: Μπατζίνα με κατσικίσιο γιαούρτι

Γνωρίζεις τα οφέλη που σου προσφέρουν τα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα; #allazoumesinithies και φτιάχνουμε με αυτά μία πεντανόστιμη μπατζίνα για το κολατσιό του παιδιού!

Τρεις δημιουργικοί τρόποι για να καταναλώσετε τα αγαπημένα σας σταφύλια!

Έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει τα αγαπημένα σας σταφύλια σε συνταγές; Μαζί #allazoumesinithies και εντάσσουμε ένα πολύ υγιεινό φρούτο στη διατροφή μας μέσω ιδιαίτερων προτάσεων!