Food Trend ή Pasta Lover? 4 συνταγές ζυμαρικών για όλα τα γούστα!

Ετοιμάσαμε 4 πεντανόστιμες συνταγές ζυμαρικών που θα καλύψουν όλα τα γούστα και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς «τύπους»….

Εάν είσαι μίνιμαλ τύπος σου έχουμε μια cacio e pepe, η οποία θα σε εντυπωσιάσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της.

Αν είσαι των πιο safe επιλογών και δεν σου αρέσουν τα πειράματα, διάλεξε τη ναπολιτάνα. Κλασική αξία!

Για εσένα της υγιεινής διατροφής, υπάρχει  μια πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο, λιαστή τομάτα και αμύγδαλα.

Εάν δεν αλλάζεις με τίποτα τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς, αλλά τώρα που «μένουμε σπίτι» πρέπει να τα φτιάξεις μόνος σου, δοκίμασε τις βίδες με κιμά και ελιές.

*Εννοείται πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ζυμαρικά που καλύπτουν τις  δικές σου διατροφικές ανάγκες, όπως ολικής ή χωρίς γλουτένη.

 

Cacio e Pepe

Μερίδες:   4-5

Υλικά:

  • 1 πακέτο spaghetti
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 60γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε το τριμμένο πεκορίνο με το πιπέρι.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε περίπου 2 λεπτά πριν τον χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε περίπου 1 φλυτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ½ φλυτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα πεκορίνο-πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών ακόμα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με λίγη ακόμα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Linguine με Σάλτσα Ναπολιτάνα

Μερίδες:  4-5

Υλικά:

  • 1 πακέτο linguine
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 ½ κονσέρβα τοματάκια κονκασέ
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές χοντροκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τομάτες ή τα τοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  3. Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε τον βασιλικό.
  4. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Βίδες με Κιμά και Ελιές

Μερίδες:  4-5

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 80ml κόκκινο κρασί
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλιά πελτές τομάτας
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • 400γρ κιμάς
  • ψιλοκομμένος μαιντανός, για το σερβίρισμα
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας , για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μία μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά, σε δυνατή φωτιά, σπάζοντας τον συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και να μην είναι πια κόκκινος.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα τοματάκια, τη ζάχαρη, το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 – 60 λεπτά.
  5. Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη.
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.
  7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί.

 

Χυλοπίτες με Μπρόκολο, Λιαστές Τομάτες και Αμύγδαλα

Μερίδες:   4-5

Υλικά:

  • 500γρ. χυλοπίτες
  • 200γρ. κατεψυγμένο μπρόκολο, αποψυγμένο κα κομμένο σε μικρές φουντίτσες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 80γρ. λιαστές τομάτες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • ½ κουταλάκι νιφάδες τσίλι
  • μια τσιμπιά ξερή ρίγανη
  • μια τσιμπιά ξερό θυμάρι
  • μια τσιμπιά ξερό δεντρολίβανο
  • μια τσιμπιά ξερή ματζουράνα
  • 50 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ, για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένος βασιλικός, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία, κρατώντας ½ φλυτζάνι από το νερό βρασμού.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε το μπρόκολο για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές τομάτες, τα μυρωδικά και τις νιφάδες τσίλι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, την παρμεζάνα και το ¼ φλυτζανιού από το νερό τους. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
  4. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα αν το επιθυμούμε και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και βασιλικό.
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook
Εύη Σκούρα, Food Blogger, The Healthy Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.