ΧΟΥΜΟΥΣ ΓΛΥΚΟ Η ΑΛΜΥΡΟ; ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΧΗ!

Το χούμους δεν είναι απλά ένα «πιάτο»,  είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να φτιάξεις με ρεβίθια. Για εσένα που αναζητάς  οτιδήποτε θρεπτικό και υγιεινό στη διατροφή σου, επέλεξα να σου δείξω το καλοκαιρινό χούμους με βιολογικά κολοκυθάκια AB think Bio, που βρήκα στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

Αλλά και για εσένα που είσαι μαμά ή αγαπάς τη σοκολάτα, #allazoumesinithies και φτιάχνουμε ένα απίστευτο σοκολατένιο χούμους για να απολαύσεις ένα γλύκισμα χωρίς ενοχές.

Προσωπικά δηλώνω hummus addict και μαζί με εμένα, η κόρη μου, οι φίλοι μου, ακόμη και οι πιο διστακτικοί ή όσοι δεν τρώνε τα ρεβίθια!

Σκέψου ένα σοκολατένιο γλύκισμα με βάση τα ρεβίθια άλλωστε δεν είναι το μοναδικό αφού κατά καιρούς έχουμε δει υπέροχα vegan γλυκά όπως cookies, brownies και cakes!

Το μυστικό που θα απογειώσει ένα γλυκό hummus με ή χωρίς σοκολάτα είναι ο σφένδαμος και στην ΑΒ Βασιλόπουλος μπορείς να βρεις βιολογικό σιρόπι σφενδάμου.

Όπως προανέφερα λατρεύω να εμπλουτίζω τις συνταγές για χούμους με λαχανικά και για να έχω σωστό αποτέλεσμα, επιλέγω να τα ψήνω για λίγη ώρα στο φούρνο ώστε να μη χάνουν τη γεύση τους και βέβαια σερβίρω με μπόλικο φρέσκο δυόσμο γιατί ταιριάζει πάρα πολύ.

Σίγουρα, η επιλογή μου σε ό,τι αφορά τα λαχανικά είναι να είναι βιολογικά και αυτό είναι μια απόφαση που ήρθε όταν άρχισε να τρώει η κόρη μου και χαίρομαι που η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει τόση μεγάλη ποικιλία σε βιολογικά λαχανικά και άλλα τρόφιμα.

Το ανατολίτικο χούμους δεν είναι απλά μια τάση, «χωράει» παντού, φτιάχνεται πανεύκολα και το «φέρνεις» στα μέτρα σου. Εγώ πάντως από τη στιγμή που αποφάσισα να «πειραματιστώ» έχω φτιάξει πολλές αλμυρές εκδοχές του χούμους ενώ το highlight ήταν το σοκολατένιο.

Εσένα ποιό είναι το δικό σου αγαπημένο;

 

 

 

 

Αλμυρή συνταγή για χούμους με κολοκυθάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 5-6 άτομα

 

Υλικά
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
300 γρ. κολοκυθάκια βιολογικά
2 σκελίδες σκόρδο
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
80 γρ. ταχίνι
60ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι
100ml. νερό, από τα ρεβίθια που βράσαμε
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο δυόσμο
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κολοκυθάκια, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 10’ στους 180ο C.

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και λεμόνι.

Σερβίρουμε το χούμους με τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.

Extra tip: Μπορούμε να ψήσουμε τα κολοκυθάκια στο γκριλ

 

Γλυκά συνταγή για σοκολατένιο χούμους

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 5-6 άτομα

 

Υλικά
200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
30 γρ. κακάο καλή ποιότητας
50ml σιρόπι σφενδάμου
20ml ελαιόλαδο
40ml νερό ή γάλα καρύδας
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο σφένδαμο και κανέλα.

Σερβίρουμε με φρούτα, κριτσίνια και μπισκότα.

Extra tip: Εκτός από σφένδαμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι

Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.