Υγιεινά energy bites με ρυζογκοφρέτες και φιστικοβούτυρο
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 40 γρ. ρυζογκοφρέτες
- 120 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 70 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης / σφενδάμου
- λίγος ανθός αλατιού
Εκτέλεση
- Με τα χέρια θρυμματίζουμε τις ρυζογκοφρέτες σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το κακάο και το μέλι (για να είναι πιο εύκολη η ανάμειξη, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρά το φιστικοβούτυρο και το μέλι).
- Αναμειγνύουμε πάρα πολύ καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα 26 x 12 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα πιέζοντάς το καλά με τη ράχη του κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες (έως και μία νύχτα) να παγώσει καλά.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέσα σε κλειστό, αεροστεγές δοχείο.