Το μπολ των λαχανικών με ντρέσινγκ ελαιολάδου με λάιμ
Υλικά
- 1 φλ. Κουνουπίδι
- 1 φλ. Σπανάκι
- 1 Αβοκάντο
- 5 Ντοματίνια
- 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 Αγγούρι
- 1 φλ. Κόκκινα φασόλια
- 2 κ.σ Κολοκυθόσπορος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Λάιμ
- 4 Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόχαρτο, το πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και αλάτι και το ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματίζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά και το σουρώνουμε γρήγορα. Το ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι, δίπλα το αγγούρι, πιο δίπλα τα ντοματίνια, το σπανάκι, τα φασόλια και το αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον κολοκυθόσπορο. Αλατοπιπερώνουμε, χτυπάμε το λάδι με το λάιμ σε μπολάκι και περιχύνουμε το φαγητό.