Menu
Generic filters

    Ταρτάκια τορτίγιας με μαρούλι και αβγοσαλάτα

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Από 30’ έως 60’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 6 μέτριες τορτίγιες
    • 4 κόκκινα πασχαλινά αβγά
    • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 1 κ.γ κάππαρη, ψιλοκομμένη
    • 5 κ.σ μαγιονέζα
    • 2 κ.σ γιαούρτι
    • 1/4 κ.γ μουστάρδα
    • 2 μαρουλόφυλλα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά τις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν. Παίρνουμε 6 μέτριες τορτίγιες και, αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε στις 12 υποδοχές έτσι ώστε να πάρουν σχήμα μικρού καλαθιού. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά και τα βγάζουμε στον πάγκο να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε 4 κόκκινα πασχαλινά αβγά μέσα σε μπολ. Τα ανακατεύουμε με 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, 1 καρότο τριμμένο, 1 κ.γ. κάππαρη, ψιλοκομμένη, 5 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ. μουστάρδα. Ψιλοκόβουμε 2 μαρουλόφυλλα και τα μοιράζουμε στα ταρτάκια. Από πάνω μοιράζουμε την αβγοσαλάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

    Bookmarks