Σπανακόρυζο με μανιτάρια από τη σαλάτα
Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 300 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπανάκι
- 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
- 50 ml κρασί λευκό
- 1 1 ποτήρι ζεστό νερό
- αλάτι και πιπέρι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- άνηθο
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσουν. Τα βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε 500 γρ. σπανάκι κομμένο (έτοιμο από συσκευασία) και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με 50 ml κρασί λευκό και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό όταν γίνει χλιαρό.