Menu
Generic filters

    Σπανακόρυζο με μανιτάρια από τη σαλάτα

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 300 γρ. μανιτάρια
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    • 1 κρεμμύδι
    • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 500 γρ. σπανάκι
    • 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
    • 50 ml κρασί λευκό
    • 1 1 ποτήρι ζεστό νερό
    • αλάτι και πιπέρι
    • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
    • άνηθο

    Εκτέλεση

    Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να στεγνώσουν. Τα βγάζουμε στην άκρη και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
    Προσθέτουμε 500 γρ. σπανάκι κομμένο (έτοιμο από συσκευασία) και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ρύζι νυχάκι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με 50 ml κρασί λευκό και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό όταν γίνει χλιαρό.

    Bookmarks