Σούπα φακής με λαχανικά
Υλικά
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- κύμινο
- ζωμό κότας
- πελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σελινόριζα, σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, σε μικρά καρέ
- 1 πατάτα, σε κύβους
- 500γρ. φακές ψιλές Φαρσάλων, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τη φακή για 5 λεπτά και τη σουρώνουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με όλα τα λαχανικά να γυαλίσουν για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έκτος από το λάδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα χλιαρή, ραντίζοντάς τη με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στη φακή και μια ντομάτα, ψιλοκομμένη.