Sorbet καρπούζι, χωρίς ζάχαρη
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. καρπούζι, κομμένο σε κυβάκια, καθαρισμένο από τα κουκούτσια
- 1 φλ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 1/2 κ.γ. χυμό λάιμ
- 50g μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε αρκετά καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά ή ξαναμπλεντάρουμε το κατεψυγμένο μείγμα μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα μία φορά και τέλος αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Κατόπιν, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με σταγόνες μαύρης σοκολάτας, που θα δίνουν την εικόνα των κουκουτσιών του καρπουζιού!