Ροζ ριζότο με το πέστο παντζαριού που μας περίσσεψε και ρύζι Καρολίνα από τα γεμιστά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250g ρύζι Καρόλίνα, πλυμένο και στραγγισμένο
- 100 ml κράσι λευκό ή ροζέ
- 300 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή νερό αλατοπιπερωμένο
- 1/2 φλ. πέστο παντζαριού που μας έχει περισσέψει
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και προσθέτουμε το ρύζι.
- Το γυρίζουμε μερικές φορές στην κατσαρόλα μέχρι να γυαλίσει όλο και σβήνουμε με κρασί, λευκό ή ροζέ.
- Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών καυτό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά και προσθέτουμε το πέστο παντζαριού που μας περίσσεψε και όσα υγρά χρειαστεί ακόμη το ρύζι μέχρι να μαγειρευτεί αλ ντέντε και να παραμείνει ζουμερό.
- Αφήνουμε να ηρεμήσει 5 λεπτά και μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα.