Menu
Generic filters
Exact matches only

    Ψευτοσουφλέ

    Με τα τυριά και τα αλλαντικά από το πλατό του χθεσινού πάρτι φτιάχνουμε ένα ψευτοσουφλέ!

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • Τυριά
    • Αλλαντικά
    • 1/2 πακέτο Ψωμί του τοστ
    • Βούτυρο
    • 500 ml Γάλα
    • 4 Αβγά

    Εκτέλεση

    Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και κάνουμε μία στρώση με φέτες από ψωμί. Ψιλοκόβουμε όλα τα τυριά και τα αλλαντικά και τα ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τις φέτες του ψωμιού που έχουμε στρώσει στο πυρέξ, σκεπάζουμε με δεύτερη στρώση ψωμιού, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση από μείγμα αλλαντικών και τυριών και τελειώνουμε με μία στρώση ψωμιού. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνουμε για 1-2 ώρες να απορροφήσει το ψωμί το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδοψηθεί το σουφλέ.

    Bookmarks

    Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και κάνουμε μία στρώση με φέτες από ψωμί. Ψιλοκόβουμε όλα τα τυριά και τα αλλαντικά και τα ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τις φέτες του ψωμιού που έχουμε στρώσει στο πυρέξ, σκεπάζουμε με δεύτερη στρώση ψωμιού, συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση από μείγμα αλλαντικών και τυριών και τελειώνουμε με μία στρώση ψωμιού. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνουμε για 1-2 ώρες να απορροφήσει το ψωμί το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδοψηθεί το σουφλέ.