Πράσινη χορταστική σαλάτα με λίγο ανθότυρο, πέστο κόκκινης πιπεριάς και μπαγιάτικο ψωμί
Υλικά
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια
- 1 τρυφερό μαρούλι
- 150 γρ. σπανάκι
- μείγμα πράσινης σαλάτας.
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 150 γρ. ανθότυρο τρίμμα ή σε κυβάκια
- 50 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. πέστο κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση
Βάζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια. Τα ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν κρουτόν. Στο μεταξύ, πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια 1 τρυφερό μαρούλι ή 150 γρ. σπανάκι ή μείγμα πράσινης σαλάτας. Τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους, 150 γρ. ανθότυρο τρίμμα ή σε κυβάκια και τα κρουτόν που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με 3 κ.σ. πέστο κόκκινης πιπεριάς και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.