Menu
Generic filters

    Πλιγούρι κοκκινιστό με πιπεριές, ντομάτα και κρεμμύδια

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 2 φλ. πλιγούρι
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 πιπεριές κέρατο σε ροδιλίτσες
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 φλ. ζεστό νερό
    • μαϊντανός ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση

    • Ξεπλένουμε 2 φλ. πλιγούρι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε 1 μέτριο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι ή σε κατσαρόλα πλατιά. Προσθέτουμε 2 πιπεριές κέρατο σε ροδελίτσες και, αφού τις φέρουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι, ρίχνουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και να πάει παντού το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας και τον φέρνουμε μερικές βόλτες να πάει παντού και να μυρίσει. Προσθέτουμε 1 ντομάτα τριμμένη, 2 φλ. ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το πλιγούρι. Σερβίρουμε προσθέτοντας μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

    Bookmarks