Πικάντικο ντιπ με το υπόλοιπο ψητό κουνουπίδι και ψητά τριγωνάκια από αραβικές πίτες
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κουνουπίδι που μας περίσσεψε
- κύμινο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. αμύγδαλα
- λίγο ελαιόλαδο
- αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Βράζουμε 1 σκελίδα σκόρδο για 1/2 λεπτό σε λίγο νερό και τη στραγγίζουμε. Τη ρίχνουμε στο multi με όσο ψημένο πικάντικο κουνουπίδι μάς περίσσεψε, προσθέτοντας λίγο κύμινο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, λίγη πάπρικα καυτερή ή γλυκιά, 2 κ.σ. ταχίνι, 2 κ.σ. αμύγδαλα, και πολτοποιούμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αν είναι απαραίτητο. Μεταφέρουμε σε μπολ. Με ένα ψαλίδι κόβουμε 2 αραβικές πίτες σε τριγωνάκια και τα απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το ντιπ κουνουπιδιού.