Menu
Generic filters
Exact matches only

    Πικάντικο ντιπ με το υπόλοιπο ψητό κουνουπίδι και ψητά τριγωνάκια από αραβικές πίτες

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • κουνουπίδι που μας περίσσεψε
    • κύμινο
    • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
    • πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 2 κ.σ. αμύγδαλα
    • λίγο ελαιόλαδο
    • αραβικές πίτες

    Εκτέλεση

    Βράζουμε 1 σκελίδα σκόρδο για 1/2 λεπτό σε λίγο νερό και τη στραγγίζουμε. Τη ρίχνουμε στο multi με όσο ψημένο πικάντικο κουνουπίδι μάς περίσσεψε, προσθέτοντας λίγο κύμινο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, λίγη πάπρικα καυτερή ή γλυκιά, 2 κ.σ. ταχίνι, 2 κ.σ. αμύγδαλα, και πολτοποιούμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αν είναι απαραίτητο. Μεταφέρουμε σε μπολ. Με ένα ψαλίδι κόβουμε 2 αραβικές πίτες σε τριγωνάκια και τα απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με το ντιπ κουνουπιδιού.

    Bookmarks