Μαρουλοσαλάτα µε καλαµπόκι, αρακά και ροζ λαδολέµονο

Λιγότερο από 30’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
1 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
100 ml έ. π. ελαιόλαδο
1 φλ. μαρούλια καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
καλαμπόκι (από κονσέρβα) καλά στραγγισμένο

Εκτέλεση

• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για το λαδολέμονο και τα πολτοποιούμε καλά, ώστε να φτιάξουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
• Αν ετοιμάσουμε από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνουμε το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.