Menu
Generic filters
Exact matches only

    Kαλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με ροδάκινο, καλαμπόκι και ρόκα

    Preparation 15΄ προετοιμασία
    Servings 4-5 μερίδες
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 250 γρ. βιολογικό τριβελάκι από σιτάρι ολικής άλεσης, Nature's Promise
    • 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    • 1/4 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, σε νιφάδες
    • 150 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
    • 2 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
    • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    • 1 φλ. βιολογικό γλυκό καλαμπόκι σε βαζάκι, Nature's Promise
    • 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    • 150 γρ. baby ρόκα
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε κρατώντας μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό όπου έβρασαν για αργότερα. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ.
    • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζεστά ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο νερό που έχουμε κρατήσει για να διατηρήσουμε τα ζυμαρικά υγρά και να μην κολλάνε. Προσθέτουμε αμέσως τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά τα ζυμαρικά.
    • Στο τέλος προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το κόκκινο κρεμμύδι και τη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, χωρίς όμως να τα ταλαιπωρήσουμε πολύ.
    • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι ή/και πιπέρι, αν χρειάζεται.
    Bookmarks