Καγιανάς με μανιτάρια και θυμάρι
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 0.5 κρεμμύδι
- 100 γρ. μανιτάρια
- 4 ντομάτες
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και 100 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ψιλοκόβουμε 4 ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδα και σπόρια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά. Χτυπάμε 4 αβγά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ο καγιανάς. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, και σερβίρουμε.