Egg muffins με λαχανικά και κινόα
Preparation
60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
9 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. quinoa
- 2 φλ. νερό (ή ζωμός λαχανικών)
- 120 g σπανάκι ή τριμμένο καρότο ή γλυκοπατάτα
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αβγό
- 1/4 φλ. τριμμένο τυρί
- 1/2 κ.γ. ρίγανη (ή θυμάρι)
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε το νερό και την quinoa σε μια μεσαία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε. Καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά ή έως ότου η quinoa ψηθεί καλά και απορροφηθεί όλο το υγρό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι ή το τριμμένο καρότο ή τη γλυκοπατάτα, μαγειρεύοντας για ακόμα περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για 9 muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη μαγειρεμένη quinoa, το μαγειρεμένο σπανάκι (ή καρότο ή γλυκοπατάτα) και τα κρεμμύδια, τα αβγά, το τυρί, τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Γεμίζουμε την κάθε θήκη muffin σχεδόν μέχρι πάνω. Τοποθετούμε το ταψάκι με τα muffins στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!