Χούμους αρακά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4-6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 300 γρ. αρακάς, βρασμένος (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 1/4 ματσάκι φρέσκος άνηθος, τα φύλλα
- 1/4 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, τα φύλλα
- 3-4 φύλλα φρέσκος δυόσμος
- 60 γρ. ταχίνι
- 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30-60 ml νερό στο οποίο έβρασε ο αρακάς
- 1-2 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
- γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέχρι και το πιπέρι στο μούλτι και πολτοποιούμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και συνεχίζουμε την πολτοποίηση μέχρι να έχουμε πηχτό, σχετικά λείο μείγμα. Αν δεν χωρούν τα υλικά στον επεξεργαστή, το κάνουμε σε δόσεις.
- Σερβίρουμε το χούμους ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνοντάς το με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγη πάπρικα.
Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη