Banana bread, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. στέβια
- 20g μέλι
- 3 ώριμες μπανάνες σε φέτες
- 250g αλεύρι βρόμης ή αμυγδάλου
- 2 κ.σ. κακάο
- αλάτι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αβγά, τις βανίλιες, τη στέβια και το μέλι.
Χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι βρόμης ή αμυγδάλου, το κακάο, ελάχιστο αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μίξερ και χτυπάμε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι βγει καθαρό.