Αβγά ποσέ με σάλτσα από ντοματίνια, ελαιόλαδο, βασιλικό, ελιές και ψωμί σίκαλης
Υλικά
- 8 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
- ελιές θρούμπες σε μικρά κομμάτια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό που βράζει –περίπου 4-5 εκ. το ύψος του νερού– ρίχνουμε το ξίδι. Σπάμε ένα ένα τα αβγά σε ένα φλιτζάνι και τα ρίχνουμε, ένα κάθε φορά, στο τηγάνι. Τα βράζουμε 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε προσεχτικά με ένα κουτάλι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Για να σερβίρουμε, ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και τη μοιράζουμε στα πιάτα με τα αβγά. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης.