Menu
Generic filters
Exact matches only

    Ασιατική μακαρονοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο και σουσάμι

    Preparation 20΄ προετοιμασία
    Servings 3-4 μερίδες
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 250 γρ. βιολογικό σπαγκέτι από σιτάρι ολικής άλεσης, Nature's Promise
    • 1 μέτριο αγγούρι
    • 1 πιπεριά κόκκινη ή πορτοκαλί, σε φέτες
    • 1/2 γλυκό κρεμμύδι, σε φέτες

    Για το ντρέσινγκ

    • 1/3 φλ. ξίδι από κρασί
    • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
    • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
    • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1/2 κ.γ. τσίλι πιπεριά, σε νιφάδες

    Για γαρνίρισμα

    • 2 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
    • 2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
    • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

    Εκτέλεση

    • Σαλάτα: Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με δροσερό νερό και στραγγίζουμε ξανά. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και κατά μήκος. Αφαιρούμε τους σπόρους και τους πετάμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά, μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
    • Ντρέσινγκ: Τοποθετούμε το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σε ένα δοχείο. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
    • Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον κόλιανδρο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
    Bookmarks