Ψάρι

Ξιφίας και άλλα μεγάλα ψάρια π.χ. τόνος, σολομός. Αποφύγετε εντελώς τα όστρακα και τα ωμά ή μη επαρκώς μαγειρεμένα ψάρια. Τα κονσερβοποιημένα ψάρια καλό θα είναι να περιοριστούν σε 2 μεσαίες κονσέρβες την εβδομάδα. Προτιμήστε ψάρια όπως φρέσκο μπακαλιάρο ή πέστροφα.

Αβγά

Τα ωμά αβγά καθώς και οποιαδήποτε τροφή που μπορεί να τα περιέχει π.χ. κάποια σως σαλάτας ή μαρέγκα. Προτιμήστε μόνο παστεριωμένα αβγά.

Γαλακτοκομικά

Τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά και τυριά π.χ. μπρι, ροκφόρ κ.τλ.

Κρέατα

Τα ωμά ή μη επαρκώς μαγειρεμένα κρέατα, τα καπνιστά ή χωρίς θερμική επεξεργασία αλλαντικά.