Το Ινστιτούτο Prolepsis προτείνει γλυκές & αλμυρές ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό

Η αξία ενός καλού πρωινού είναι αδιαμφισβήτητη για όλους, μικρούς και μεγάλους. Δεν είναι τυχαίο ότι φράσεις σαν τις ακόλουθες: «Πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας», «Μην παραλείπετε το πρωινό» τις ακούμε συχνά. Πράγματι, το πρωινό είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας έπειτα από αρκετές ώρες χωρίς φαγητό. Μας δίνει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας όταν ξυπνάμε. Η καθημερινή κατανάλωσή του έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και την πνευματική μας υγεία. Πιο συγκεκριμένα, μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση, εγρήγορση και πνευματική διαύγεια, τόσο στον χώρο εργασίας, όσο και στο σχολείο!
Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς δεν καταναλώνουμε συστηματικά πρωινό, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου. Ταυτόχρονα, ορισμένες επιλογές τροφίμων που συχνά επιλέγουμε στο πρωινό γεύμα, δεν είναι και οι καλύτερες. Ας δούμε λοιπόν μερικές εύκολες, γρήγορες και προπάντων υγιεινές λύσεις που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας! #allazoumesinithies και καταναλώνουμε κάθε μέρα ένα υγιεινό πρωινό!

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την ημέρα τους «γλυκά»!

  • Γάλα, φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι και ταχίνι, φρούτο εποχής
  • Γάλα, σπιτικό κέικ ολικής άλεσης με ξηρούς καρπούς και σταφίδες, φρούτο εποχής
  • Γιαούρτι με βρόμη και αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα)
  • Γιαούρτι με μέλι, καρύδια/αμύγδαλα και κομματάκια από φρούτα εποχής
  • Pancakes (που έχουμε ψήσει στον φούρνο από την προηγούμενη μέρα) που θα συνοδεύσουμε με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • ≈1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παόυντερ
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα υλικά, τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 οC για περίπου μισή ώρα. Όταν ψηθεί κόβουμε σε τετραγωνάκια ή ρόμβους.

Για όσους προτιμούν κάτι «αλμυρό»!

  • Παξιμάδι με ντομάτα, λευκό τυρί (μυζήθρα/ανθότυρο/φέτα/κατίκι), ελιές, ελαιόλαδο, μυρωδικά (π.χ. ρίγανη) και φρούτο εποχής
  • Σάντουιτς με πολύσπορο ψωμί, αυγό, ανθότυρο και λαχανικά (π.χ., ντομάτα, μαρούλι) και φρούτο εποχής
  • Σπιτική πίτα (π.χ., πρασοτυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα) και φρούτο εποχής
  • Ομελέτα ψητή στον φούρνο με λαχανικά (π.χ., ντομάτα, καλαμπόκι, πιπεριές, μανιτάρια), τυρί (π.χ., φέτα, ανθότυρο) και φρούτο εποχής. Μπορούμε να την προετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
  • Σπιτικό αλμυρό κέικ με γιαούρτι, ανθότυρο και λαχανικά (π.χ. πιπεριές, καρότο, κολοκυθάκια) και φρούτο εποχής.Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, #allazoumesinithies και προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία στις επιλογές μας και να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να δοκιμάζει νέες γεύσεις. Με υπομονή και επιμονή μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis

Σημείωση: Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι επιστημονικά υπεύθυνο μόνο για τις πληροφορίες που συντάσσονται, παρουσιάζονται και υπογράφονται από την Επιστημονική του ομάδα.

Ινστιτούτο Prolepsis

Διαβαστε επισησ