Ρούντολφ μπισκότα & Χριστούγεννα με φαντασία για μικρούς & μεγάλους!Είσαι μέσα;

Φτιάχνουμε τα πιο «παιχνιδιάρικα» μπισκότα Ρούντολφ το ελαφάκι μαζί με «μυρωδάτα» Xριστουγεννιάτικα στολίδια για εμάς & για δωράκι!

Τα Χριστούγεννα, η πιο όμορφη γιορτή του κόσμου είναι συνυφασμένα με την παιδικότητα, την παραμυθένια ατμόσφαιρα, τα γλυκά και φυσικά τον Άγιο Βασίλη!

Βλέποντας μια Χριστουγεννιάτικη ταινία ένα απόγευμα με την κόρη μου, συνειδητοποίησα πως αν και όλοι νιώθουμε τη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές, μικροί και μεγάλοι θέλουμε τα Χριστούγεννα το ίδιο όμορφα και γιορτινά!

Και όπως είπε και η Υβόννη, μαμά ό,τι και να συμβεί εμείς δεν θα χάσουμε τα Χριστούγεννα, θα είμαστε χαρούμενοι και θα τα «σώσουμε»!

Λοιπόν τι λες; #allazoumesinithies και ας γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με την καλύτερή μας διάθεση! Και με όποιους όρους και να τα «πασπαλίσουμε», ας τα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας και ας τα κάνουμε ακόμη πιο «μαγικά»!

Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν, φέτος το δέντρο το στολίσαμε νωρίς-νωρίς, φτιάξαμε λίγους κουραμπιέδες και πολλά-πολλά μπισκότα, συγκεκριμένα τον Ρούντολφ το ελαφάκι και μπισκοτένια στολίδια για το δέντρο, τα οποία μοιραστήκαμε με τους φίλους μας.

Πριν μοιραστώ όλα αυτά που κάναμε εμείς με την Υβόννη αυτές τις ημέρες, θα σου πω ότι όλες μας οι χειροποίητες κατασκευές ξεκινούν από μια ζύμη για μπισκότα!

Η ζάχαρη δεν μπορεί να «λείπει» από τη γεύση των Χριστουγέννων… Επειδή εδώ όμως τα κάνουμε νόστιμα αλλά και υγιεινά, διαλέγω την «καλύτερη» εκδοχή της, την καστανή βιολογική ζάχαρη AB THINK BIO.

Τα αγαπημένα μας μπισκότα που μας βάζουν στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα φτιάχνονται πανεύκολα και τρώγονται ασταμάτητα.

Βασική συνταγή για τραγανά μπισκότα με κακάο, καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά

Υλικά

Για 15 μπισκότα

  • 180g βούτυρο
  • 120g καστανή βιολογική ζάχαρη AB THINK BIO
  • 280g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό
  • 2 κ/σ κακάο άγλυκο
  • 1 κ/γ τζίντζερ σκόνη
  • ½ κ/γ κανέλα σκόνη
  • ¼ κ/γ γαρίφαλο
  • ¼ κ/γ μπαχάρι σκόνη
  • ¼ κ/γ αλάτι
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη

Εκτέλεση

  1. Μαλακώνουμε το βούτυρο χτυπώντας το για 2-3’ στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό.
  2. Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το κακάο.
  3. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15-30’ κόβουμε με στρογγυλά μπισκότα ή σχέδια με τα κουπ πατ που μας αρέσουν.
  4. Ψήνουμε για 12-18’ ανάλογα τη χρήση και το μέγεθός τους.

Και για δες τι ωραία πράγματα μπορείς να φτιάξεις!

  1. Μπισκότα Ρούντολφ

Ο Ρούντολφ το ελαφάκι είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές Χριστουγεννιάτικες φιγούρες που λατρεύουμε όλοι!

Για να φτιάξεις το ελαφάκι με την κόκκινη μυτούλα επάνω σ’ ένα μπισκότο, θα χρειαστείς:

  • Μπισκότα για το πρόσωπο
  • Κόκκινα καραμελάκια τύπου smarties για τη μύτη
  • Σταγόνες σοκολάτας για ματάκια
  • Πρέτζελ σνακ για τα αυτάκια
  • Κουβερτούρα λιωμένη για «κόλλα»

Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, σχηματίζουμε με όλα τα παραπάνω ένα προσωπάκι-ελαφάκι κολλώντας όλα τα στοιχεία με την κουβερτούρα, την οποία αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να πήξει, αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Tip: Α, και αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις τη ζύμη, σου έχω και εδώ λύση.  Προσωπικά επιλέγω και συστήνω τα ΑΒ μπισκότα digestive ΑΒ Βασιλόπουλος που δε στερούνται σε γεύση και ποιότητα.

  1. Στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάθε χρόνο αγοράζουμε για το «καλό» μερικά καινούρια στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε μπισκοτένια, αξιοποιώντας έτσι και τη ζύμη μας.

Για να φτιάξεις τα χειροποίητα μπισκοτένια στολίδια θα χρειαστείς:

  • 1 δόση ζύμη μπισκότων
  • Κουπ πατ
  • Κορδονάκια
  • Κόλλα
  • Παλιά στολίδια ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά για να κάνεις τη διακόσμηση 

Με την Υβόννη, φτιάξαμε τη ζύμη για τα μπισκότα διπλασιάζοντας, περίπου, την ποσότητα της κανέλας για να μυρίζουν πιο έντονα, μετά τη βάλαμε στο ψυγείο και αφού αλευρώσαμε τον πάγκο της κουζίνας την ανοίξαμε σε λεπτό φύλλο.

Κόψαμε με κουπ πάτ αλλά κάναμε και αυτοσχέδιες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Πριν τα ψήσουμε κάναμε μια τρύπα για να περάσουμε το κορδονάκι και να τα κρεμάσουμε στο δέντρο.

Τα ψήσαμε 10΄περισσότερο και αφού κρύωσαν, τα διακοσμήσαμε ανακυκλώνοντας τα παλιά μας στολίδια.

Όλοι έχουμε στολίδια που έχουν σπάσει, με αυτά και με φαντασία κάναμε κολλάζ επάνω στα νέα χειροποίητα στολίδια μας και περάσαμε το κορδονάκι για να τα κρεμάσουμε.

Τώρα το δέντρο μας όχι μόνο είναι πανέμορφο με τα χειροποίητα στολίδια αλλά μυρίζει υπέροχα!

Και επειδή τα Χριστούγεννα περισσότερο από ποτέ μοιραζόμαστε την αγάπη και τη «μαγεία», κρατήσαμε εξτρά μπισκότα Ρούντολφ αλλά και χειροποίητα μπισκοτένια στολίδια μας, τα βάλαμε σε βαζάκια και τα χαρίσαμε στους αγαπημένους μας με τις καλύτερες ευχές μας!

Tip: Να θυμάστε πως τα μπισκοτένια στολίδια μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και για τον επόμενο χρόνο σε ένα κουτί.

Καλά Χριστούγεννα!

Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook
Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook

Διαβαστε επισησ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.