Menu
Generic filters
Exact matches only

Vegan “αβγοφέτες” με μπανάνες αντί για αβγά

#allazoumesinithies και απολαμβάνουμε το αγαπημένο brunch με τις χρυσαφένιες και τραγανές φέτες ψωμιού και το μπόλικο σιρόπι, σε vegan εκδοχή, χωρίς αβγά.

Ένα από τα πιο αγαπημένα πρωινά από τα παιδικά μου χρόνια είναι αβγοφέτες, που είναι και ένας καταπληκτικός τρόπος να αξιοποιήσεις το χτεσινό ψωμί. Fun fact, αν και το όνομα που έχει επικρατήσει είναι French toast, στη Γαλλία ονομάζονται pain perdu, που κυριολεκτικά σημαίνει “χαμένο ψωμί”, γιατί ακριβώς γίνεται με ψωμί που είναι αρκετά μπαγιάτικο, για να φαγωθεί κανονικά.

Συνήθως γίνονται με αβγά και γάλα και τηγανίζονται σε βούτυρο μέχρι να χρυσαφίσουν. Αλλά εδώ #allazoumesinithies και τις τρώμε σε μια vegan εκδοχή, που αντί για αβγά έχει μπανάνες, οι οποίες δίνουν στις “αβγοφέτες” μας μια φυσική γλυκιά γεύση.

Χρησιμοποίησε ένα αφράτο αλλά σταθερό ψωμί ώστε να κρατάει την υφή του, όπως ψωμί του τοστ, ή γαλλική φραντζόλα. Ταιριάζουν τέλεια με φράουλες που είναι στην εποχή τους, ή άλλα φρούτα όπως μπανάνες, ξηρούς καρπούς και μην ξεχάσεις να προσθέσεις μπόλικο σιρόπι!

Vegan “αβγοφέτες” με μπανάνες αντί για αβγά

Μερίδες: 2

Έτοιμο σε: 25 λεπτά

Υλικά:

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1/4 της κούπας γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1/4 κ/γ κανέλα
  • 1/4 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 φέτες ψωμί
  • ηλιέλαιο, μαργαρίνη ή vegan βούτυρο για το τηγάνι
  • φράουλες κομμένες σε φέτες για το σερβίρισμα
  • σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα
  • φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ζέστανε το ηλιέλαιο ή την λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείς.
  2. Χτύπα στο μπλέντερ την μπανάνα, το γάλα, την κανέλα, την βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα πολύ ομοιογενές και ρευστό μείγμα.
  3. Άδειασε το μείγμα σε ένα βαθύ πιάτο.
  4. Βούτα μία φέτα ψωμί μέσα στο μείγμα, μούλιασέ την ελαφρά και γύρισέ την, για να καλυφθεί και η άλλη πλευρά. Μην αφήσεις το ψωμί σου να μείνει μέσα στο μείγμα, γιατί θα ρουφήξει πολλά υγρά και μετά δεν θα γίνει τραγανό με τίποτα.
  5. Μόλις το τηγάνι κάψει, μετέφερε την φέτα ψωμί και τηγάνισέ την 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
  6. Επανέλαβε τη διαδικασία με όλες τις φέτες.
  7. Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστές, με τις φράουλες από πάνω. Πασπάλισε με τους ξηρούς καρπούς και το σιρόπι σφενδάμου. 

Γι αυτά που σου φέρνουν χαρά κι ευχαρίστηση και για όλα όσα νοιάζεσαι, η ΑΒ είναι εδώ να στα προσφέρει.

Bookmarks

#allazoumesinithies και απολαμβάνουμε το αγαπημένο brunch με τις χρυσαφένιες και τραγανές φέτες ψωμιού και το μπόλικο σιρόπι, σε vegan εκδοχή, χωρίς αβγά.