Menu
Generic filters
Exact matches only

Τι θα απολαύσουμε σήμερα; Ένα κρασί που συμβάλει σε έναν καλό σκοπό

Όταν βρεθείς μπροστά στα ράφια γεμάτα με κρασιά του ΑΒ θα συναντήσεις έναν μαύρο σκίουρο.

Νομίζω πως πλέον είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι όσα ωραία έχει να προσφέρει ο ελληνικός αμπελώνας έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητα μας. Το κρασί έχει σταματήσει να είναι για λίγους, βλέπεις και βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο -κάθε ηλικίας- να το απολαμβάνει, να ψάχνεται με αυτό, να γνωρίζει όρους όπως το terroir, να αναζητά εκείνο που θα ταιριάξει καλύτερα σε ένα τραπέζι που θα οργανώσει μια παρέα καλών φίλων.

Από τη στιγμή λοιπόν που καταναλώνουμε περισσότερο και πιο καλό κρασί, γιατί να μην εξυπηρετεί κι έναν καλό σκοπό; Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό, συμβαίνει τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ανάμεσα στα ράφια που σκανάρεις με το βλέμμα σου προκειμένου να προμηθευτείς τα ημερήσια/εβδομαδιαία/μηνιαία κι απαραίτητα ψώνια για το σπίτι υπάρχει κι ένα ποιοτικό, value for money κρασί, που προσφέρει αγάπη και φροντίδα.

Λίγη ιστορία 

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας cabernet sauvignon στις απόκρημνες και μέχρι τότε εγκαταλειμμένες πλαγιές της Πίνδου. Με αυτή εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ ενώ παράλληλα αναβίωνει την αμπελουργική παράδοση που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα. Παράλληλα, το Κατώγι Αβέρωφ, έχει συνδέσει το όνομά του μέχρι σήμερα, με ενέργειες που αφήνουν σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, στηρίζοντας δράσεις που προάγουν την αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Μετσόβου και της ευρύτερης περιοχής.

Black Squirrel: Η αρχή

Το εμβληματικό οινοποιείο καλύπτει από το 2019 τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα βρίσκονται στην περιοχή που εδρεύει, στον Δήμο Μετσόβου. Μαζί με τις πρωτοβουλίες του Δήμου και τη σημαντική προσφορά των εθελοντών διαχείρισης αδέσποτων ζώων της περιοχής, η ανεύρεση μόνιμων λύσεων μέσω στειρώσεων και υιοθεσιών, με στόχο την προστασία των ζώων και την  ευαισθητοποίηση για αυτά, αποτελούν μια ευχάριστη πραγματικότητα για την περιοχή.

Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια το Κατώγι Αβέρωφ εμπνεύστηκε το «The Black Squirrel Project». Αφιέρωσε δηλαδή ένα από τα κρασιά του σε ένα έξυπνο και χαριτωμένο ζώο του δάσους που επισκέπτεται την αυλή του οινοποιείου χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους το συναντούν. Ο μαύρος σκίουρος πρωταγωνιστεί στις ετικέτες κρασιών που διαθέτουν αποκλειστικά τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος. Και κάθε φορά που τις επιλέγεις από το ράφι, ένα ευρώ δίνεται κι αξιοποιείται στην προστασία των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο.

Οι ετικέτες που θα απογειώσουν το γεύμα σου 

Το Black Squirrel 2018 είναι ένα κόκκινο ξηρό κρασί που παντρεύει δύο σπουδαίες ποικιλίες, το ξινόμαυρο με το merlot. Πρόκειται για μια φιάλη που με τα έντονα αρώματα και την ευγενική της γεύση, συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κρέας, αλλά και χορτοφαγικές επιλογές όπως μανιτάρια και μελιτζάνες.

Και μην ξεχνάς, κάθε φορά που το επιλέγεις, προσφέρεις φροντίδα σε κάποια υπέροχα πλάσματα.

Απολαύστε Υπεύθυνα

Bookmarks

Όταν βρεθείς μπροστά στα ράφια γεμάτα με κρασιά του ΑΒ θα συναντήσεις έναν μαύρο σκίουρο.