Menu
Generic filters
Exact matches only

Μία διαφορετική και εύκολη μπατζίνα με πιπεριές 3 χρωμάτων και φέτα

#allazoumesinithies και προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του χρόνου με τις πιο πολλές ανατροπές στο καθημερινό πρόγραμμα. Οι περισσότεροι, και ιδίως οι γονείς, προσπαθούν να διαμορφώσουν το εβδομαδιαίο πλάνο των υποχρεώσεων, των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων των παιδιών.

Και μέσα σε όλα αυτά, ξεκινούν τα σχολεία και μαζί με αυτά η καθημερινή ανάγκη για εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά γεύματα. Το challenge είναι να συνδυάσεις την προετοιμασία των γευμάτων και των σνακ με το φορτωμένο και απαιτητικό πρόγραμμα του μήνα.

Σε αυτό σίγουρα βοηθάει ο καλός προγραμματισμός, με τον οποίο γλυτώνεις όχι μόνο χρόνο, αλλά και χρήματα. Παράλληλα φροντίζεις καλύτερα την ποιότητα και την θρεπτική αξία των γευμάτων σου.

Αν το καθημερινό πρόγραμμα σας είναι πολύ βεβαρημένο, μπορείτε να μαγειρέψετε το μεγαλύτερο μέρος των γευμάτων σας τα Σαββατοκύριακα. Προγραμματίζοντας τα γεύματα εκ των προτέρων, μπορείτε να συντάξετε ένα θρεπτικό πρόγραμμα για να φροντίσετε τη διατροφή σας, συμπεριλαμβάνοντας τα απαραίτητα λαχανικά, δημητριακά και πρωτεΐνες για την διατροφή σας.

Εμείς εδώ στο #allazoumesinithies, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για τον προγραμματισμό γευμάτων. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται!

  1. Εξετάστε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και σημειώστε τις πιο πολυάσχολες μέρες σας. Επιλέξτε γρήγορες και εύκολες συνταγές για αυτές τις ημέρες, όπως ήδη μαγειρεμένο φαγητό που έχετε αποθηκεύσει στην κατάψυξη ή ένα που θα μαγειρευτεί στην χύτρα ταχύτητας.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει τα γεύματα που χρησιμοποιούν φρέσκα λαχανικά κοντά στην ημέρα που κάνετε τα ψώνια σας, για να αποφύγετε την σπατάλη των ειδών μαναβικής.
  3. Μία σωστή λίστα για το σούπερ μάρκετ, βασισμένη σε ότι έχετε σκοπό να μαγειρέψετε τις επόμενες ημέρες, θα σας εμποδίσει να περιπλανηθείτε άσκοπα στους διαδρόμους και απλώς να βάζετε στο καλάθι τυχαία είδη, που πιθανόν να μην τα χρειάζεστε.
  4. Πολλά γεύματα μπορούν να ανακατασκευαστούν σε παραλλαγές. Ο κιμάς από τα μακαρόνια, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει ένα νόστιμο τσίλι απλά προσθέτοντας φασόλια και μπαχαρικά. Το κρύο ψητό κρέας ή τα λαχανικά είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια σαλάτα ή ως γέμιση για σάντουιτς.
  5. Συγκεντρώστε κάπου τις αγαπημένες και επιτυχημένες συνταγές. Θα έχετε μια λίστα με σίγουρες ιδέες από τις οποίες θα μπορείτε να επιλέξετε. Η τακτική εναλλαγή γευμάτων θα σας βοηθήσει να μην βαρεθείτε.

Ανάμεσα σε αυτές, κρατείστε και αυτή τη διαφορετική μπατζίνα με πιπεριές και φέτα, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Μπατζίνα με Πιπεριές και Φέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Μερίδες: 15 μικρά κομμάτια

Υλικά

  • 3 μεγάλες πιπεριές 3 χρωμάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, κομμένες στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 380g φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200ml φρέσκο γάλα
  • 120ml ελαιόλαδο, και 2-3 κουταλιές για το τηγάνι
  • 240g καλαμποκάλευρο
  • 2 γεμάτες κ/σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ/γ ξερή μαντζουράνα ή ρίγανη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ½ μαντζουράνα και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, την φέτα, την υπόλοιπη μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Θέλουμε ένα μείγμα ούτε σφιχτό αλλά ούτε πολύ αραιό.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24Χ32εκ. περίπου, και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε λεπτή στρώση, όχι πάνω από 2 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Bookmarks

#allazoumesinithies και προγραμματίζουμε τα γεύματα της εβδομάδας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.