Menu
Generic filters
Exact matches only

Γευστικό Burger με κοτόπουλο στο air fryer, κασέρι και σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

#allazoumesinithies και μαγειρεύουμε φθινοπωρινά. Ένα γευστικό burger με κοτόπουλο στο air fryer, για τις δροσερές βραδιές που έρχονται.

Φθινοπώριασε, και αυτό σημαίνει περισσότερες χουχουλιάρικες βραδιές παρέα με την αγαπημένη σου σειρά. Χρειάζεσαι, όμως, για φαγητό κάτι που θα ταιριάζει με το mood, σωστά; Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από ένα υγιεινό, πλούσιο σε γεύση, burger;

#allazoumesinithies, λοιπόν, και μετατρέπουμε το burger σε υγιεινό γεύμα! Η εικόνα μπορεί να σε ξεγελάει, αλλά αυτό το θεϊκό burger, αποτελεί μια πιο νόστιμη και θρεπτική επιλογή από το κλασικό burger που ξέρουμε. Πρόκειται για ένα burger με κοτόπουλο, το οποίο έχει μαριναριστεί στο ξινόγαλα και μετά έχει παναριστεί με φρυγανιά, λιναρόσπορο και διάφορα μυρωδικά. Κατόπιν, έχει ψηθεί στο air fryer, αποκτώντας μια υπέροχη κρούστα.

Το κοτόπουλο που χρησιμοποίησα είναι της σειράς ΑΒ Επιλογή, από Γιαννιώτικες φάρμες. Τρέφεται με 100% φυτικές τροφές και καλαμπόκι, γι’ αυτό έχει και αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα. Έχει βραβευθεί με 2 χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης στον διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Awards. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω καλύτερο!

Συνδυάζεται με το εξαιρετικό κασέρι Ελασσόνας ΠΟΠ, από την σειρά ΑΒ επιλογή, το οποίο αρωματίζουμε με θυμάρι. Το κασέρι Ελασσόνας ΑΒ Επιλογή παράγεται από επιλεγμένο γάλα ζώων ελευθέρας βοσκής και έχει βραβευθεί, και αυτό, με 2 χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης στον διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Awards 2023. Με τέτοια υλικά υψηλής ποιότητας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από απολαυστικό, δε συμφωνείς;

Όσον αφορά την σάλτσα μας, είναι ένα μείγμα με γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα light, μουστάρδα, κόκκινο λάχανο, καρότο και σκόρδο. Πάρα πολύ γευστική!

Και βέβαια, τι καλύτερο συνοδευτικό από πατάτες σαν τηγανιτές, στο air fryer.

 Γευστικό Burger με κοτόπουλο, κασέρι και σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Για 4 άτομα

Υλικά:

για το burger:

για το κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο ΑΒ επιλογή, κομμένα στα δύο κατά μήκος και μετά στην μέση
  • 1 φλ. ξινόγαλα
  • ½ κ/γ αλάτι
  • ¼ κ/γ πιπέρι
  • ½ κ/γ ξερό σκόρδο
  • 1 ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ/σ τριμμένο λιναρόσπορο
  • 1 κ/γ καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ/γ ξερό θυμάρι
  • ¾ κ/γ ξερό κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι

για την σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας:

  • 200g στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά ΑΒ
  • 50g μαγιονέζα light
  • 1 κ/γ γεμάτο μουστάρδα Dijon
  • 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 ½ κ/σ βαλσαμικό ξύδι
  • 1 φλ. κόκκινο λάχανο, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα για το κοτόπουλο αναμειγνύοντας σε ένα σκεύος το ξινόγαλα, το ξερό σκόρδο και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, ή όλη νύχτα.

Σε ένα ρηχό μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το πανάρισμα: φρυγανιά, λιναρόσπορο, πάπρικα, θυμάρι, κρεμμύδι και αλατοπίπερο.

Κατόπιν, αφαιρούμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα, το στραγγίζουμε όσο γίνεται και το πανάρουμε. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο air fryer, στους 185ο C, για 15-18 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

Για να στήσουμε το burger ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε ένα σχαροτήγανο ή τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Βάζουμε από 2 φέτες κασέρι Ελασσόνας ΠΟΠ ΑΒ Επιλογή στο κάθε ψωμάκι-βάση και το πασπαλίζουμε με ξερό θυμάρι. Το ψήνουμε στο air fryer ή στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι κοτόπουλο πάνω στο τυρί, λίγο από το κρεμμύδι, λίγα αγγουράκια τουρσί και 2 φύλλα μαρουλιού. Απλώνουμε λίγη από την σάλτσα στο εσωτερικό μέρος του πάνω ψωμιού και καπακώνουμε το burger.

Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες πατάτες μαγειρεμένες στο air fryer και λίγη ακόμα από την σάλτσα.

Bookmarks

#allazoumesinithies και μαγειρεύουμε φθινοπωρινά. Ένα γευστικό burger με κοτόπουλο στο air fryer, για τις δροσερές βραδιές που έρχονται.