Menu
Generic filters
Exact matches only

Ελαφρύ Γλυκάκι σε Μπολ Σοκολάτας από το AB Πασχαλινό Αβγό που σου περίσσεψε!

Στο #allazoumesinithies μας αρέσει να σου προτείνουμε έξυπνες ιδέες και συμβουλές που κάνουν καλό σε εμάς αλλά καλό και στην υγεία μας και τον πλανήτη. Και αυτήν εδώ ομολογώ πως την ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα!

Τα σοκολατένια αβγά είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εορτών του Πάσχα, ιδίως αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Όμως, πόσοι από εμάς δεν βρισκόμαστε με πληθώρα πασχαλινών αυγών και στο τέλος δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε. Φέτος, λοιπόν, θα τα κάνουμε σοκολατένια μπολ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τα ελαφριά γλυκά με φρούτα που τραβάει η εποχή και θα βρεις ολόφρεσκα στο οπωροπωλείο των ΑΒ.

Μη ξεχάσεις να αγοράσεις τα πασχαλινά αβγά σου από την ΑΒ Βασιλόπουλος, που για 8η συνεχή χρονιά στηρίζει, μέσα από αυτή την δράση, το πολύτιμο έργο ενός φιλανθρωπικού οργανισμού. Φέτος τα Πασχαλινά Αβγά της ΑΒ στηρίζουν το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους.

Με κάθε αγορά ενός πασχαλινού αβγού, οι πελάτες συνεισφέρουν με 0,30€ στο έργο του οργανισμού, και η ΑΒ διπλασιάζει το συνολικό ποσό. Διατίθενται σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου της ΑΒ αλλά και στο AB Eshop σε δύο μεγέθη (150gr & 229gr). Κάθε μέγεθος έχει δύο διαφορετικά σχέδια με παιδικές ζωγραφιές.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύει πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των παιδιών , κι εμείς στηρίζουμε ολόψυχα αυτή την άποψη και προσπάθεια.

Ας πούμε και λίγα λόγια για τη συνταγή. Η εποχή σηκώνει ελαφριά γλυκά με φρούτα, οπότε τι καλύτερο από μια αεράτη κρέμα καρύδας με κακάο που συνδυάζεται με διάφορα φρούτα του δάσους και φράουλες; Και όλα αυτά μέσα στο σοκολατένιο μπολ από Πασχαλινό αβγό.

Αν φοβάσαι πως είναι δύσκολο το κόψιμο του αβγού, θα σου πω πως δεν είναι καθόλου. Χρειάζεσαι ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα φλόγιστρο ή έναν αναπτήρα. Θα ζεστάνεις το μαχαίρι και μετά θα κόψεις με προσοχή το αυγό, πολύ εύκολα. Το κάτω μέρος του αυγού στέκεται καλύτερα, οπότε καλύτερα χρησιμοποίησε αυτό.

Ελαφρύ Γλυκάκι σε Μπολ Σοκολάτας με κρέμα καρύδας και φρούτα

Υλικά για 2 άτομα:

· πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν

· 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας, που έχει μείνει στο ψυγείο όλη νύχτα

· 1 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας

· 1-2 κ/σ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

· διάφορα φρούτα του δάσους

· φράουλες

· κακάο νιμπς, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο ή έναν αναπτήρα ζεσταίνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε το κάτω μέρος ενός σοκολατένιου αβγού, ώστε να φτιάξουμε ένα μπολ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο μπολ.

Ανοίγουμε την κονσέρβα της κρέμας καρύδας και με ένα κουτάλι βγάζουμε την πηχτή κρέμα, αφήνοντας το νερό στην κονσέρβα, και την βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι και την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Την μοιράζουμε στα δύο μπολ. Γαρνίρουμε με διάφορα φρούτα του δάσους, φράουλες και λίγα κακάο νιμπς και σερβίρουμε.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Bookmarks

#allazoumesinithies με το Πασχαλινό Αβγό, το οποίο φοράει τα καλά του και γίνεται ένα σοκολατένιο μπολ που φιλοξενεί ένα ελαφρύ γλυκάκι με κρέμα καρύδας και φρούτα