Χόρτα Ραδίκια τύπου Ιταλικά

Για ζουμερά συνοδευτικά πιάτα


Είναι είδος ραδικιού με ιδιαίτερα γλυκιά γεύση, τρυφερά κοτσάνια με κόκκινο χρώμα και σκουροπράσινα μακριά φύλλα. Τα βρίσκουμε στα μανάβικα των ΑΒ από παραγωγούς της Αττικής, κυρίως από τον Μαραθώνα και τα Μέγαρα. Το κλασικό τους μαγείρεμα είναι βραστά, σερβιρισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι και χυμό λεμονιού. Η νοστιμιά τους είναι διακριτική και δεν επιδέχεται πολλά κοντιμέντα, ωστόσο του ταιριάζουν τα απαλά ντρέσινγκ με λίγο σκόρδο αλλά και τα σκέτα λαδόξιδα με ένα καλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ξίδι με απαλή γεύση, όπως το μηλόξιδο. Μια εξίσου ωραία ιδέα είναι να τα βράσουμε αλ ντέντε, να τα στραγγίξουμε καλά και στη συνέχεια να τα σοτάρουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο αρωματισμένο με 1 σκελίδα σκόρδο. Στο τέλος τα πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι και ξύσμα λεμονιού. Μια πιατέλα με ιταλικά χόρτα συνοδεύει τέλεια όλα μας τα γιορτινά πιάτα με ψητό κρέας ή πουλερικά.

Διαβαστε επισησ