Βουτυρένιο και πεντανόστιμο
Τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε θαυμάσια αβοκάντο από καλλιέργειες της Κρήτης, όπως αυτά που βρίσκουμε σε όλα τα οπωροπωλεία των ΑΒ, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της Κρήτης έχει ευνοήσει την καλλιέργειά του. Η περιεκτικότητά του σε ωφέλιμα λιπαρά είναι μεγάλη, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα θρεπτικό και ιδανικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Ποιος δεν φτιάχνει πια το κολατσιό με φρυγανισμένο ψωμί, αβοκάντο λιωμένο ή σε λεπτές φέτες και ένα αβγό από πάνω; Το εξίσου πλέον κλασικό γκουακαμόλε από λιωμένη σάρκα αβοκάντο μαζί με κρεμμύδι, χυμό λάιμ, ελαιόλαδο και λίγη ντομάτα είναι ένα ντιπ από τα πιο αγαπητά και εύκολα. Με μια πλούσια και μαζί διακριτική νοστιμιά και χαρακτηριστική βουτυρένια υφή, το κρητικό αβοκάντο έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καθημερινή μας διατροφή. Εξάλλου, καθώς καλλιεργείται πια στη χώρα μας και δεν έρχεται από την άλλη άκρη του πλανήτη, είναι και ένα προϊόν με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα.