“ Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε στη μέση σαν βαρκούλες, χωρίς όμως να πειράξουμε τις άκρες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεπικρίσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα κυβάκια ντομάτας, τον μαϊντανό, την κάππαρη, τις πιπεριές, αλάτι (προσοχή γιατί έχουμε αλατίσει και τις μελιτζάνες), πιπέρι, τη φέτα, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στύβουμε τις μελιτζάνες με την παλάμη και με κουτάλι μοιράζουμε τη γέμιση στη θήκη που έχουμε χαράξει κατά μήκος της σάρκας τους. Σε μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τις τριμμένες ντομάτες και προσθέτουμε με προσοχή τις μελιτζάνες, τη