Menu
Generic filters
Exact matches only
Bookmarks

• Για να φτιάξουμε το ζωμό σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και βράζουμε το πράσο, το καρότο, τη ρέβα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και το θυμάρι για περίπου 40 -50’ σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμος τον σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί στην άκρη και πετάμε τα υπόλοιπα υλικά. • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το ξερό κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το κρασί και 1 λίτρο από το ζωμό (αν έχουμε πάρει μανιτάρια κονσέρβας, προσθέτουμε και το νερό από την κονσέρβα). • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε την σούπα στο αλατοπίπερο. • Διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Όταν είναι έτοιμη η μαγειρίτσα φτιάχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε προσθέτοντας λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε σιγά σιγά στη σούπα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε και τον άνηθο και σερβίρουμε.

κατηγοριεσ

Επιλεγμενα Φιλτρα