Menu
Generic filters
Bookmarks

• Για να φτιάξουμε τις αρωματικές φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο. • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. • Για να φτιάξουμε την granola βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο και το σουσάμι. • Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα. • Το ψήνουμε για 30 – 35’ ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες. • Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε το γιαούρτι της αρεσκείας μας, λίγη granola και 2-3 κουταλιές από τις αρωματισμένες φράουλες. Σερβίρουμε προαιρετικά και με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

κατηγοριεσ

Επιλεγμενα Φιλτρα