Menu
Generic filters

    Ζυμαρικά με πέστο λεμονιού, μπούκοβο και τριμμένο κρόκο αβγού

    Μαρία Μπίζιου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
    • 4-5 καλά βρασμένοι κρόκοι αβγών
    • 8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
    • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    • 4 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
    • 1/2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
    • αλάτι, πιπέρι
    • 1/2 φλ. πεκορίνο, τριμμένο

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα σε καλά αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε, κρατώντας περίπου 1½ φλ. από το νερό βρασμού.

    • Τρίβουμε τους κρόκους των αβγών στις μικρές τρύπες του τρίφτη και αφήνουμε στην άκρη.

    • Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το μπούκοβο, αναδεύοντας καλά το τηγάνι για να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και 1 φλ. από το νερό που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι τα ζυμαρικά να παραμείνουν al dente και η σάλτσα να δέσει όμορφα, περίπου 3-4 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το πεκορίνο και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Τα σερβίρουμε με τους τριμμένους κρόκους των αβγών που έχουμε κρατήσει, πιπέρι και μπούκοβο.

    Bookmarks