Βραχάκια σοκολάτας από το περίσσευμα των σοκολατένιων αβγών
Ιωάννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 200 γρ. ξηρούς καρπούς
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, απλώνουμε 200 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, κ.λπ.) σε ταψάκι και τους καβουρντίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Σπάζουμε σε κομματάκια 200 γρ. μαύρη σοκολάτα από το περίσσευμα των σοκολατένιων αβγών και βάζουμε την περισσότερη από αυτή να λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά με μαρίζ. Κατεβάζουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί και ενσωματώνουμε πρώτα τη σοκολάτα που κρατήσαμε για να πέσει η θερμοκρασία της και μετά τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε μία μία πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε τα βραχάκια να κρυώσουν εντελώς και να σταθεροποιηθούν πριν τα μεταφέρουμε σε φοντανιέρα!και τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με 1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά. Σκεπάζουμε
με δεύτερη τορτίγια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
να λιώσει το τυρί. Κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα
της επιλογής μας.