Menu
Generic filters
Exact matches only

Vegan hot dog

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 
  • 40 γρ. ρεβύθια, βρασμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη 
  • 1/2 κ.γ. μάραθο, αποξηραμένο 
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα 
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.σ. soy sauce 
  • 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • ελαιόλαδο 

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ 
  • καρότο, τριμμένο
  • κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, τα αδειάζουμε στο πολυκοπτικό μαζί με τα ρεβύθια, το κύμινο, το μάραθο, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, την πάπρικα, τη soy sauce, το ηλιέλαιο και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν τελείως τα ρεβύθια.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.

Κατόπιν, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και πλάθουμε το καθένα σε μπαστούνι μήκους περίπου 17 εκατοστών.

Ύστερα, τυλίγουμε το κάθε μπαστούνι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά, βάζουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Από πάνω τοποθετούμε ένα σκεύος με τρύπες στη βάση του (το οποίο εφαρμόζει στην κατσαρόλα) και κλείνουμε με το καπάκι. Μόλις βράσει το νερό, τοποθετούμε τα μπαστούνια που δημιουργήσαμε πάνω στο σκεύος με τις τρύπες (μαζί με τις λαδόκολλες) και κλείνουμε το καπάκι. Ακολούθως, βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα vegan λουκάνικα σε ψωμάκια για hot dog μαζί με καρότο, κόκκινο λάχανο, κέτσαπ και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μυρωδικά επιθυμούμε.

Bookmarks