Menu
Generic filters

    Ρολάκια με αρνί

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Από 30’ έως 60’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 6 φύλλα κρούστας
    • 1 μερίδα ψαχνό από το ψητό (αρνί ή κατσίκι)
    • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 4 κ.σ γιαούρτι
    • 50 γρ. ανθότυρο ή φέτα λιωμένη με πιρούνι
    • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Παίρνουμε 6 φύλλα κρούστας που μας περίσσεψαν από το τσιζκέικ παντζάρι και τα τοποθετούμε με τη μεγάλη τους πλευρά κάθετα μπροστά μας. Με δύο κάθετες μαχαιριές, τα χωρίζουμε σε 3 λωρίδες το καθένα.Τοποθετούμε τις 18 λωρίδες φύλλου τη μία πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με πετσέτα, για να μην ξεραίνονται. Ψιλοκόβουμε 1 μερίδα ψαχνό από το ψητό (αρνί ή κατσίκι) που μας περίσσεψε και το ανακατεύουμε με 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 4 κ.σ. γιαούρτι, 50 γρ. ανθότυρο ή φέτα λιωμένη με πιρούνι, 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε τη γέμιση στα 9. Παίρνουμε 2 λωρίδες φύλλου μπροστά μας στον πάγκο και τοποθετούμε από μία κουταλιά γέμιση στο κάτω μέρος τους. Παίρνουμε από δεξιά και από αριστερά λίγο φύλλο, το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό.Φτιάχνουμε συνολικά 9 ρολά, τα τοποθετούμε σε ταψάκι, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
    στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να
    ροδίσουν.

    Bookmarks