Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα
Υλικά
- 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος) καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 40 g. ελαιόλαδο
- 10 δαμάσκηνα ξερά
- 300 g. χυμός τομάτας
- 2 κ. σ. μέλι
- 1/2 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνη
- 1+1/2 κ. σ. κορν φλάουρ διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για περίπου 10′ , μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 – 3′.
Σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε το χυμό τομάτας, το μέλι, τη δάφνη και αλατοπίπερο, ρίχνω και 1/2 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20′, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάριε μια-δυο βράσεις, μέχρι να δέσουν τα υλικά.