Menu
Generic filters

    Πατατοσαλάτα με ψευτομαγιονέζα από τα βραστά πασχαλινά αβγά

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 3 πατάτες
    • 3 αβγά βρασμένα
    • 75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.γ. ξίδι λευκό
    • αλάτι και λευκό πιπέρι
    • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
    • 2-3 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
    • έξτρα φυλλαράκια μαϊντανού
    • μαύρες ελιές
    • φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί

    Εκτέλεση

    • Καθαρίζουμε 3 πατάτες, τις κόβουμε σε ομοιόμορφου μεγέθους κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε 3 αβγά βρασμένα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. ξίδι λευκό, αλάτι και λευκό πιπέρι. Χτυπάμε να γίνουν όλα μαζί ένα κρεμώδες μείγμα σαν μαγιονέζα. Μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος, 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, και την ψευτομαγιονέζα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με μαύρες ελιές και έξτρα φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί.
    Bookmarks