Πατατοσαλάτα με ψευτομαγιονέζα από τα βραστά πασχαλινά αβγά
Ιωάννα Σταμούλου
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 3 πατάτες
- 3 αβγά βρασμένα
- 75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ξίδι λευκό
- αλάτι και λευκό πιπέρι
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
- έξτρα φυλλαράκια μαϊντανού
- μαύρες ελιές
- φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε 3 πατάτες, τις κόβουμε σε ομοιόμορφου μεγέθους κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε 3 αβγά βρασμένα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 75 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. ξίδι λευκό, αλάτι και λευκό πιπέρι. Χτυπάμε να γίνουν όλα μαζί ένα κρεμώδες μείγμα σαν μαγιονέζα. Μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες σε μπολ, προσθέτουμε 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος, 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, και την ψευτομαγιονέζα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με μαύρες ελιές και έξτρα φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί.